8a Mostra d’Emprenedors de Girona – 2017

La 8a edició de la Mostra ve tenir com a guanyador el projecte Nordic Walking Girona una iniciativa que anima a les persones per trobar-se i practicar aquest esport a natura. Nordic Walking fa curos d’iniciació i les activitats estan cardioprotegides, ja que disposen d’un desfibril·lador propi. Des de l’any passat també fa rutes nòrdiques a països com Malta, França, Anglaterra, Finlàndia i Irlanda (centre i nord).

Van quedar com a finalistes Suppacaps, una empresa que ha creat unes càpsules de brou amb ingredients naturals per a cafeteres Nespresso (sense conservants, ni colorants, ni potenciadors de sabor, ni glutamat monosòdic i amb poca sal). Tenen diversos gustos: pollastre, verdures, peix, carn i miso. El seu objectiu és treure un gust nou cada any.

L’empresa de “home stagings” Redecora’m també va quedar finalista amb el seu projecte que consisteix en preparar habitatges decorant-los i deixant-los a punt (arreglant desperfectes, pintant, ordenant, sanejant, il·luminant, creant espais i fotografiant-ho) perquè el seu atractiu estètic augmenti i també ho faci el seu preu dins del sector immobiliari.

L’altre finalista va ser Raketea, una app que permet posar en contacte els esportistes amants de la raqueta. Raketea inclou qualsevol esport de raqueta, des dels més populars, fins als més nous. També inclou un apartat d’esport accessible pensat pels esportistes que van en cadira de rodes.

A l’inici de la celebració, com és habitual es van presentar tres casos d’èxit. El primer fou el  Girona Futbol Club, que van explicar a l’auditori com encaraven el primer any d’ascens a primera divisió de la seva història. En segon lloc va presentar el seu cas Girona Secreta, un portal web que difon notícies i articles d’interès sobre Girona. Aquest projecte va néixer com un treball d’universitat i que un any després ja comptava amb milers de seguidors a Facebook. El tercer cas d’èxit va ser el de la Fundació Mona, un centre de rehabilitació de ximpanzés i macacos que han patit maltractament que compta amb 15 anys d’història.